Visie

Verandering
De wereld verandert voortdurend. Soms heb je daar invloed op, vaak ook niet. Waar je wel altijd invloed op hebt, is hoe je omgaat met de veranderingen om je heen. Bovendien kun je ook zelf veranderingen in gang zetten. Gandhi zei het al heel mooi: “Wees de verandering die je in de wereld wilt zien.” “Be the change.” Samen met de mensen die ik begeleid wil ik diepgaande veranderingsprocessen in gang zetten; op individueel, team en organisatieniveau. “Sta aan het roer van je eigen leven” is in deze context ook een passende uitspraak.

Bron van verandering
Als begeleidingskundige vind ik het belangrijk dat de mensen waarmee ik werk de bron van hun innerlijke kracht vinden. Want vanuit die kracht start een reis vol ontwikkeling en groei. Iedereen heeft talent en kwaliteiten. Het gaat er alleen om die volledig te benutten. Als het goed gaat stroomt het vanzelf, maar soms kun je daar een helpende hand bij gebruiken. Ik geef je graag een duwtje in de goede richting.

Visie op begeleiding
Ik werk open, transparant en geef ruimte aan de ander. Ik daag de ander uit om kritisch naar zichzelf en zijn functioneren te kijken, erop te reflecteren en te experimenteren met nieuw gedrag. Natuurlijk met respect en in contact met de ander. Ik stem goed af en sluit aan bij de ander, bij dat wat goed gaat. Mijn doel is altijd dat de individuele ontwikkeling plaatsvindt in de context van de organisatie, zodat persoonlijke professionalisering samengaat met team- en organisatieverandering

Mijn inspiratie
De ultieme en meest krachtige bron voor mij is de natuur. Die staat voor inspiratie, rust en herstel. En ook in de natuur geldt: niets is blijvend. Alles is altijd in beweging en verandering is de enige constante. Maar toch blijft alles in de kern herkenbaar, denk maar aan de zee, de duinen, het bos.

Motto
Ik werk nu in verschillende functies ruim 35 jaar in het onderwijs, maar het blijft me boeien. Vandaar ook mijn motto ‘Leven is leren, leren is leven’. Met mijn ervaring en opgedane kennis hoop ik mijn passie voor het onderwijs over te dragen en met mijn begeleiding een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van anderen.